ویزای سرمایه‌گذاری استرالیا

مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای سرمایه گذاری استرالیا از بهترین و سریع‌ ترین روش‌ها می‌باشد ولی از آنجا که از نظر اداری و حقوقی گرفتن ویزاهای تجاری استرالیا به مراتب پیچیده هستند، توصیه می‌شود قبل از هرگونه اقدام برای این‌گونه ویزاها حتما با گروه حقوقی مهاجرت پلاس تماس بگیرید.

انواع ویزاهای سرمایه‌گذاری در استرالیا

ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا در ۳ گروه زیر تقسیم بندی شده اند:

  • ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت موقت ۴ ساله – ساب کلاس ۱۸۸ (قابل تبدیل به ویزای اقامت دایم)
  • ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت دایم – ساب کلاس ۱۳۲
  • ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت دایم – ساب کلاس ۸۸۸ که مرحله دوم ویزاهای ۱۸۸ خواهد بود. ویزاهای ۸۹۰(اقامت دایم مستقل) و ۸۹۲ (اقامت دایم اسپانسری ایالتی) نیز کماکان برای کسانی که با ویزاهای تجاری قبلی وارد استرالیا شده اند، موجود است.

ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت موقت ۴ ساله – ساب کلاس ۱۸۸

ساب کلاس ۱۸۸ به ۳ زیر گروه تقسیم بندی شده است:

الف _ ویزای کارآفرینی استرالیا

ب _ ویزای سرمایه گذاری معمولی استرالیا

ج _ ویزای سرمایه گذاری ویژه استرالیا

الف _ ویزای کارآفرینی استرالیا

برای اخذ این ویزا فرد باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • سن متقاضی باید کمتر از ۵۵ سال باشد. قابل توجه است که در حال حاضر برخی ایالت‌های استرالیا از جمله ایالات استرالیای جنوبی و استرالیای غربی در موارد زیادی افراد بالای۵۵ سال را نیز قبول می‌کنند.
  • فرد باید از یکی‌ از ایالت‌های استرالیا اسپانسرشیپ بگیرد.
  • ویزای کارآفرینی استرالیا نیز امتیاز بندی لازم دارد و فرد باید ۶۵ امتیاز کسب کند.

این امتیاز بندی با ویزای مهارتی فرق دارد. به طور خلاصه به مواردی چون سن، مدرک تحصیلی‌یا فنی‌، زبان انگلیسی‌، میزان سرمایه، میزان گردش مالی، سابقه صادرات کالا، اختراع و ابتکار، سابقه مدیریت و سابقه سرمایه‌گذاری امتیاز داده می‌شود. در برخی موارد امکان گرفتن این ویزا با امتیاز کمتر نیز وجود دارد.

  • گردش مالی باید حد اقل ۵۰۰ هزار دلار در ۲ سال از ۴ سال اخیر باشد. از آن جا که نرخ دلار در ایران در ۴ سال اخیر تغییر کرده، کسانی‌ که با نشان‌دادن این گردش مالی با توجه به دلار فعلی‌ مشکل دارند، می‌توانند گردش مالی خودشان را در ۳ یا ۴ سال پیش که دلار به مراتب ارزان‌تر بود، نشان بدهند.
  • حداقل سرمایه فرد و همسرش در مجموع باید ۸۰۰ هزار دلار و قابل انتقال به استرالیا باشد. این سرمایه می‌تواند شامل اموال منقول و غیر منقول باشد. مواردی همچون زمین، خانه، پول، ماشین و اموال مشابه. این سرمایه باید از طریق قانونی کسب شده باشد و باید در مدت حداکثر 2 سال پس از اخذ ویزا به استرالیا منتقل گردد.
  • داشتن نمره زبان شرط نیست ولی داشتن IELTS 5 می‌تواند امتیاز فرد را بالا ببرد.
  • فرد متعهد می‌شود تا حداکثر پس از ۲ سال از ورود به استرالیا نسبت به ایجاد یک بیزینس اقدام نماید.
  • فرد باید به طور کلی سابقه کاری موفقی داشته باشد

ب _ ویزای سرمایه‌ گذاری معمولی‌ در استرالیا

  • برای ویزای سرمایه‌ گذاری معمولی‌ استرالیا گردش مالی ، طرح تجاری یا تاسیس و مدیریت یک بیزینس در استرالیا مطرح نیست.
  • فرد باید به طور کلی سابقه کاری موفقی داشته باشد.
  • فرد و همسرش باید حداقل 2.5میلیون دلار سرمایه داشته باشند (در ۲ سال از ۵ سال اخیر).
  • ویزای سرمایه‌ گذاری معمولی نیز امتیاز بندی لازم دارد و فرد باید ۶۵ امتیاز کسب کند.
  • سن متقاضی باید کمتر از ۵۵ سال باشد. قابل توجه است که در حال حاضر برخی ایالت‌های استرالیا در موارد زیادی افراد بالای ۵۵ سال را نیز قبول می‌کنند.
    • سابقه مدیریت سرمایه گذاری خوب
    • تایید سرمایه‌گذاری توسط ایالت
    • تعهد به سرمایه‌گذاری ۱.۵ میلیون دلاری برای مدت ۴ سال در یکی از ایالت‌های استرالیا و با صلاحدید ایالت
  • فرد یا همسرش باید یکی از شرایط زیر را نیز داشته باشند:
    • در یک بیزینس که ارزشش بالای یک و نیم میلیون دلار هست، سابقه مدیریت در یک سال اخیر را داشته باشند.
    • یا اینکه ۱۰ درصد یک بیزینس در یک سال اخیر به اسمشان باشد.
  • داشتن نمره زبان شرط نیست ولی داشتن IELTS 5 می‌تواند امتیاز فرد را بالا ببرد.

ج _ ویزای سرمایه گذاری ویژه در استرالیا

  • برای ویزای سرمایه‌ گذاری ویژه استرالیا مالی ، طرح تجاری یا تاسیس و مدیریت یک بیزینس در استرالیا مطرح نیست.
  • فرد و همسرش باید حداقل ۵ میلیون دلار سرمایه داشته باشند و این سرمایه باید از طریق قانونی کسب شده باشد.
  • تایید نوع سرمایه‌گذاری توسط ایالت مقصد در استرالیا
  • تعهد به سرمایه‌گذاری در ایالت.حداقل ۵ میلیون دلار سرمایه گذاری در استرالیا برای مدت ۴ سال و با صلاحدید ایالت.
  • برای ویزای سرمایه گذاری ویژه استرالیا سیستم امتیازبندی و شرط سنی وجود ندارد.
  • نمره زبان لازم هم مانند دیگر ویزاها شرط نیست ولی لازم است در صورت نداشتن نمره کافی هزینه ای به دولت استرالیا پرداخت گردد تا پس از ورود به استرالیا ۵۱۰ ساعت کلاس زبان برای فرد در نظر گرفته شود.

مزایای ویزای سرمایه‌گذاری استرالیا_ ساب کلاس ۱۸۸

  • می‌توانید به مدت ۴ سال در استرالیا زندگی کنید.
  • به اعضا خانواده شما نیز اجازه کار و زندگی در استرالیا داده می‌شود.
  • مسیر را برای گرفتن اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای ۸۸۸ یا دیگر ویزاها برای شما هموار می‌سازد.
  • همسر، فرزندان و کسانی که به شما وابستگی کامل دارند، می‌توانند با شما به استرالیا وارد شوند.

اقامت دائم استرالیا (ساب کلاس ۸۸۸) برای دارندگان ویزاهای گروه ۱۸۸

این ویزا مرحله دوم ویزاهای گروه ۱۸۸ می‌باشد. فردی که یکی از زیر گروه‌های این ساب کلاس ویزاها را داشته باشد می‌تواند برای اقامت دائم استرالیا خود با داشتن شرایط لازم اقدام نماید.

برای زیرگروه ویزای کارآفرینی استرالیا داشتن شرایط زیر ضروری می‌باشد:

  • حداقل یک سال اقامت در استرالیا در طی ۲۴ ماه قبل از اقدام برای این ویزا
  • حداقل دو سال فعالیت بیزینس و ارایه مدرک مالیاتی برای کل ۲۴ ماه
  • اثبات سابقه مدیریتی شما در بیزینس
  • اثبات مالکیت بیزینس با توجه به شرایط زیر:
    • اگر گردش مالی بیزینس کمتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، حداقل ۵۱ درصد سهام
    • اگر گردش مالی بیزینس بیشتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، داشتن ۳۰ درصد سهام کافی هست.
  • داشتن حداقل ۳۰۰۰۰۰ دلار گردش مالی سالیانه بیزینس برای ۱۲ ماه قبل از درخواست ویزا (البته این شرط در برخی موارد با موافقت ایالت لازم نخواهد بود.)
  • داشتن حداقل ۲ شرط از ۳ شرط زیر:
    • داشتن حداقل ۲۰۰۰۰۰ دلار ارزش خالص در بیزینس
    • حداقل ارزش دارایی شخصی و بیزینس ۶۰۰۰۰۰ دلار
    • استخدام حداقل ۲ نفر تمام وقت

برای زیر گروه ویزای سرمایه گذاری معمولی استرالیا لازم است که حداقل ۴ سال از سرمایه گذاری فرد گذشته باشد و حداقل فرد ۲ سال با همین ویزا در استرالیا زندگی کرده باشد.

برای زیرگروه سرمایه گذاری ویژه استرالیا هم باید حداقل ۴ سال از سرمایه گذاری ویژه فرد گذشته باشد و فرد در این مدت سالی حداقل ۴۰ روز در مجموع در استرالیا حضور داشته و یا همسر فرد متقاضی سالی حداقل ۱۸۰ روز در مجموع در استرالیا بوده باشند.

ویزای سرمایه گذاری استرالیا برای اقامت دایم استرالیا_ ساب کلاس ۱۳۲

این ویزا مخصوص مدیران و صاحبان شرکت‌های بزرگ و متقاضیانی است که توانایی سرمایه‌گذاری بیشتری دارند. متقاضیان باید متعهد شوند بعد از دریافت ویزا و ورود به خاک استرالیا مبلغی معادل یک و نیم میلیون  دلار استرالیا را به استرالیا آورده و در تجارت و کارهای تجاری سرمایه‌گذاری نمایند.

گروه اقامت دایم ویزای سرمایه گذاری استرالیا – ساب کلاس ۱۳۲ از این امتیاز برخوردار است که از همان ابتدا و قبل از ورود به استرالیا متقاضی و خانواده او، ویزای اقامت دایم استرالیا را به دست آورده و از مزایای آن برخوردار می شوند، ازجمله استفاده از خدمات پزشکی و امکان تحصیل رایگان فرزندان در استرالیا.

در این نوع ویزا، تمام سرمایه‌گذاری توسط فرد متقاضی و با اختیار کامل وی انجام می‌پذیرد.

شرایط لازم برای ویزای سرمایه گذاری استرالیا – ساب کلاس ۱۳۲

جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری استرالیا – ساب کلاس ۱۳۲، شرایط زیر الزامی است:

  • سن فرد متقاضی کمتر از ۵۵ سال باشد.
  • دارایی فرد و همسرش در بیزینس باید ۴۰۰ هزار دلار برای دو سال از چهار سال قبل از اقدام برای ویزا باشد.
  • ارزش دارایی‌های فرد و همسرش بالغ بر ۱/۵ میلیون دلار باشد که قابل انتقال به استرالیا نیز باشد.
  • کسب و کار فرد متقاضی باید حداقل ۳ میلیون دلار گردش مالی در یک یا چند بیزنس در دو سال از چهار سال اخیر داشته باشد.
  • مالکیت ۵۱ درصد از بیزنسی که کمتر از ۴۰۰ هزار دلار در سال درآمد داشته است را داشته باشد.
  • یا مالکیت ۳۰ درصد از بیزنسی که درآمد بالای ۴۰۰ هزار دلار در سال درآمد داشته است را داشته باشد.
  • و یا مالکیت ۱۰ درصد یک شرکت با سهامی عام را داشته باشد.
  • مدارکی مبنی بر مدیریت و فعالیت کارآمد در این بیزینس نیز باید ارائه شود.

ویزاهای سرمایه گذاری استرالیا ۸۹۰ ( اقامت دایم مستقل ) و ۸۹۲ ( اقامت دایم اسپانسری ایالتی )

این ویزاها، ویزاهای اقامت دایمی هستند برای افرادی که با ویزاهای موقت ۱۶۰، ۱۶۱، ۱۶۲، ۱۶۳، ۱۶۴، و یا ۱۶۵ سابق در استرالیا بوده و شرایط لازم را داشته باشند.

شرایط لازم برای ویزای ۸۹۲:

  • حداقل یک سال اقامت در استرالیا
  • حداقل دو سال فعالیت بیزینس و ارایه مدارک مالیاتی برای کل ۲۴ ماه
  • اثبات سابقه مدیریتی شما در بیزینس
  • اثبات مالکیت بیزینس با توجه به شرایط زیر:
    • اگر گردش مالی بیزینس کمتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، حداقل ۵۱ درصد سهام
    • اگر گردش مالی بیزینس بیشتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، ۳۰ درصد سهام
  • داشتن حداقل ۲۰۰۰۰۰ دلار گردش سالیانه بیزینس برای ۱۲ ماه قبل از درخواست ویزا (البته این شرط در برخی موارد با موافقت ایالت لازم نخواهد بود.)
  • داشتن حداقل ۲ شرط از ۳ شرط زیر:
    • داشتن حداقل ۷۵۰۰۰ دلار ارزش خالص در بیزینس
    • حداقل ارزش دارایی شخصی و بیزینس ۲۵۰۰۰۰ دلار
    • استخدام حداقل ۱ نفر به طور تمام وقت

شرایط لازم برای ویزای ۸۹۰:

  • حداقل یک سال اقامت در استرالیا
  • حداقل دو سال فعالیت بیزینس و ارایه مدارک مالیاتی برای کل ۲۴ ماه
  • اثبات سابقه مدیریتی شما در بیزینس
  • اثبات مالکیت بیزینس با توجه به شرایط زیر:
    • اگر گردش مالی بیزینس کمتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، حداقل ۵۱ درصد سهام
    • اگر گردش مالی بیزینس بیشتر از ۴۰۰۰۰۰ دلار باشد، ۳۰ درصد سهام
  • داشتن حداقل ۳۰۰۰۰۰ دلار گردش سالیانه بیزینس برای ۱۲ ماه قبل از درخواست ویزا (البته این شرط در برخی موارد با موافقت ایالت لازم نخواهد بود.)
  • داشتن حداقل ۲ شرط از ۳ شرط زیر:
    • داشتن حداقل ۱۰۰۰۰۰ دلار سرمایه گزاری خالص در بیزینس
    • حداقل ارزش دارایی شخصی و بیزینس ۲۵۰۰۰۰ دلار
    • استخدام حداقل ۲ نفر تمام وقت

برخی امتیازات دارندگان اقامت دائم استرالیا از طریق ویزاهای دایم تجاری ۱۳۲، ۸۸۸، ۸۹۰ و ۸۹۲ از این قرار هستند:

  • در هر جای استرالیا به صورت دائمی زندگی و کار کنید.
  • در مدارس یا دانشگاه‌های استرالیا، همانند یک استرالیایی تحصیل کنید.
  • از مراقبت‌های پزشکی رایگان استرالیا برخوردار شوید.
  • به بیمه بیکاری و بازنشستگی استرالیا دسترسی داشته باشید.
  • برای شهروندی استرالیا (Citizenship) تقاضا دهید و پاسپورت استرالیایی بگیرید.
  • همسر، فرزندان و کسانی که به شما وابستگی کامل دارند، می‌توانند با شما به استرالیا مهاجرت کنند و از تمام امتیازاتی که شما دارید، برخوردار شوند.

جدول امتیازات برای ویزای سرمایه‌گذاری استرالیا

موارد امتیازآور ویزای سرمایه گذاری استرالیا امتیاز
سن ۱۸ تا ۲۴ ۲۰
۲۵ تا ۳۲ ۳۰
۳۳ تا ۳۹ ۲۵
۴۰ تا ۴۴ ۲۰
۴۵ تا ۵۴ ۱۵
مدرک زبان IELTS حداقل نمره ۵ در هر مهارت امتحان IELTS ۵
حداقل نمره ۷ در هر مهارت امتحان IELTS ۱۰
مدارک دانشگاهی داشتن حداقل مدرک لیسانس ۵
داشتن مدرک لیسانس در علوم و تکنولوژی و یا بیزینس ۱۰
سابقه مدیریتی و مالکیت تجارت داشتن حداقل ۴ سال سابقه مدیریتی و مالکیت ۱۰
داشتن حداقل ۷ سال سابقه مدیریتی و مالکیت ۱۵
ارزش کل دارایی های شخصی و مربوط به بیزینس (مجموع دارایی های خود و همسر) ۲ میلیارد تومان ۵
۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ۱۵
۴ و نیم میلیارد تومان ۲۵
۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ۳۵
گردش مالی تجارت فرد متقاضی در یکسال اخیر (شامل میزان درآمد و هزینه و یا به طور کل فروش آن تجارت) ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ۵
۲ و نیم میلیارد تومان ۱۵
۳ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان ۲۵
۵ میلیارد تومان ۳۵
نوآوری علامت ثبت شده مرتبط با تجارت ۱۰
اختراع ثبت شده و استفاده انحصاری آن مرتبط با تجارت ۱۵
مدارک مربوط به صادرات کالاهای تجارت فرد متقاضی ۱۵
شرکت های با رشد سریع ۱۰
امتیاز ارایه شده توسط ایالت ۱۰