مقاطع تحصیلی

  • تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی از مدرسه تا دانشگاه در استرالیا امکان پذیر است.
  • برای تحصیل در مدرسه برای دانش آموزان ایرانی پس از پایان دبستان و از سن ۱۲ سالگی به بعد می‌توان اقدام نمود. ضمناً یکی از والدین نیز می‌تواند تا سن ۱۸ سالگی فرزند دانش آموز به عنوان همراه اقدام به اخذ ویزا نماید.
  • برای تحصیل در مقطع لیسانی و بالاتر در صورتی که حد نصاب نمرات دانشجو کافی نباشد، باید یک دوره پیش نیاز که معمولاً یک تا دو ترم تحصیلی می‌باشد، گذرانده شود. داشتن نمره شش و نیم در IELTS با حداقل نمره شش در چهار مهارت الزامی است مگر این که دانشجو حداقل به مدت ۲ سال در یک مدرسه یا دانشگاه انگلیسی زبان درس خوانده باشد. در صورتی که نمره زبان انگلیسی در هر یک از چهار مهارت آزمون IELTS کمتر از شش باشد، برای هر نیم نمره، دانشجو موظف است به مدت ۱۰هفته کلاس زبان را قبل از شروع مقطع تحصیلی بگذراند.
  • برای کسانی که تمایل به ادامه تحصیل به صورت تحقیقاتی دارند، خصوصاً دانشجویان مقطع دکترا، داشتن Research Proposal الزامی است.
  • اخذ بورسیه تنها برای دانشجویانی قابل اقدام است که معدل آنها بالاتر از ۱۷ یا ۳.۵ باشد. داشتن مقالات بین المللی و نمره زبان بالا و همچنین Proposal مناسب و قوی نیز از دیگر شرایط می‌باشد.

انواع ویزای تحصیلی استرالیا

از ابتدای جولای سال ۲۰۱۶ میلادی برنامه موسوم به SSVF جایگزین برنامه قبلی ویزاهای تحصیلی استرالیا گردیده است. عمده این تغییرات به شرح ذیل می‌باشد:

  • دانشجویان بین المللی جهت تمامی مقاطع تحصیلی مورد نظر تنها برای یک ویزای دانشجویی (زیرگروه ۵۰۰) اقدام خواهند نمود.
  • سرپرست دانشجویان و دانش آموزانی که زیر ۱۸ سال سن دارند از طریق ویزای قیم (زیر گروه ۵۹۰) اقدام خواهند نمود.
  • همه دانشجویان و قیم های آنها بایستی درخواست ویزای خود را حتماً به صورت آنلاین و با ایجاد یک حساب کاربری در ImmiAccount ثبت نمایند.

روند ارزشیابی ویزاهای مختلف تحصیلی، مدارک مورد نیاز و شانس تأیید ویزای تحصیلی بستگی به نوع ویزا و ملیت دانشجو دارد. اداره مهاجرت استرالیا ۳ سطح مختلف ارزیابی دارد که سطح ۱ آسان‌ترین و سطح ۳ مشکل‌ترین سطح می‌باشند. در حال حاضر ایران در سطح ۳ قرار دارد.

پروسه زمانی اخذ پذیرش دانشجویی و ویزای استرالیا

  • پروسه زمانی پذیرش تحصیلی برای مقاطع تحصیلی مختلف متغیر می‌باشد اما معمولاً از شش هفته برای مقطع دبیرستان شروع شده و برای مقطع دکترا ممکن است ۳ تا ۴ ماه به طول بیانجامد.
  • اخذ ویزای تحصیلی نیز معمولاً ۸ تا ۱۲ هقته به طول می‌انجامد.